Home » Blog » Reflexologie » Voeten van de vloer tegen stress
stress

Voeten van de vloer tegen stress

door | 25 aug, 2021 | Reflexologie

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine.

Stress is een natuurlijke en nuttige reactie van je lichaam om zaken die jij belangrijk vindt voor elkaar te krijgen. Maar op de lange duur kan het voor lichamelijk en geestelijk ongemak zorgen. Heb jij vaak last van stress?

Beroepsziekte stress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 en jaarlijks lopen meer dan een miljoen mensen risico op een burn-out. Dat is 1 op de 7 medewerkers! Het is dus erg belangrijk om grip te houden op jouw werklust en persoonlijke rust.

Wist je dat?

Vergeleken met andere landen in Europa ervaren Nederlandse werknemers minder stress dan Zwitsers, Fransen, Duitsers, Engelsen, Italianen en Polen. Wauw! In Spanje ervaren de minste mensen stress. Komt dit door de dagelijkse siësta?

Voeten!

Je denkt bij stressvermindering misschien niet direct aan je voeten. Toch zijn ze een mooie ingang tot ontspanning en herstel: de voetreflexgebieden corresponderen met alle organen en weefsels in je lichaam. Voetreflextherapie behandelt niet alleen symptomen als nekpijn of slapeloosheid, maar onderzoekt en behandelt ook de oorzaak van jouw klachten. Wanneer je langdurig stress ervaart, kan je hormonale balans flink ontregeld raken, waardoor je bijvoorbeeld darmproblemen, vermoeidheids- of vruchtbaarheidsklachten kunt ervaren.

Voetreflexzonetherapie

De effecten van voetreflexzonetherapie:

  • vermindert spanning in spieren en geest
  • verbetert de doorbloeding en zenuwgeleiding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van  afvalstoffen verbetert
  • activeert en ondersteunt het zelfgenezend vermogen zodat organen en hormoonklieren in balans kunnen gaan functioneren

Totaalaanpak

Voetreflextherapie is niet alleen prettig en ontspannend, maar het is ook een totaalaanpak, waarbij gekeken wordt naar jouw huidige gezondheid, welbevinden en leefstijl. De therapeutische behandeling wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent voor ‘alternatieve’ geneeswijzen.

Voor jou

Wil jij van je spanningsklachten af? Bezoek een praktijk die hierin gespecialiseerd is. Krista van Vitalista geeft vrouwen en mannen die meer pep willen voetreflexologie én handvatten voor gezondere keuzes en meer vitaliteit.’Blijf niet op je tenen lopen, maar ga met je voeten van de vloer voor een duurzaam resultaat. Herontdek je gebruiksaanwijzing met voetreflexologie. Informeer eens of maak een afspraak!

Krista Geestman

Ik geef vrouwen en mannen die graag meer pep halen uit hun dagelijks leven voetreflexologie én handvatten voor gezonde keuzes en meer vitaliteit. Vitaliseer jezelf en ga, minder gehinderd door lichamelijke klachten, méér doen van wat je wilt doen.

Gerelateerde artikelen

Bloot doet goed

Bloot doet goed

Bloot doet het goed, maar blote voeten…Voor veel mensen een weinig ‘sexy’ onderdeel, die onderdanen. Sexy of niet, je voeten zijn je dankbaarheid en...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *