Therapeut

Krista Geestman, Reflexzonetherapeut

Krista is een ‘Vitalista’: geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft. Maar wat mij vooral drijft, is enthousiasme over reflexologie als natuurgeneeswijze. Met handen, hart en hoofd werk ik in mijn praktijk voor reflexzonetherapie in Utrecht. lees meer

Reflexologie heeft mij persoonlijk geholpen bij spanningsklachten die zich uitten via hormonale disbalans, darmproblematiek en rug(spier)klachten. In mijn praktijk help ik nu cliënten met vergelijkbare klachten om het optimale uit lichaam & geest te halen. De holistische aanpak maakt dat ze meer kennis over hun lichaam krijgen zodat ze zichzelf in de flow kunnen brengen, binnen de grenzen van hun kunnen. En grenzen zijn er ook om verlegd te worden, ontwikkeling hoort bij het leven. Als therapeut blijf ik in ontwikkeling door het regelmatig volgen van bijscholing in voet- en gezichtsreflexologie, voeding en andere ondersteunende disciplines. Zo integreer ik bijvoorbeeld de mooie therapievorm holistic pulsing, welke kracht geeft door zachtheid, in mijn behandelingen.

‘Hart’handig met verstand

Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld, waarin geen scheidslijn is tussen lichaam en geest. Met reflexologie heb ik een gereedschap in handen, hart en hoofd:

Handen: Met mijn handen behandel ik klachten via de voeten, dat is de kern van mijn zaak. En ik bied steun bij het vinden van praktische handvatten voor vitaler leven.

Hart: Ik geef ruim aandacht aan de mens achter de klacht, op basis van een gelijkwaardige ontmoeting van mens tot mens.

Hoofd: Verstandig toegepaste reflexologie is een veilige en effectieve behandelmethode. Met mijn kennis en kunde ga ik onze samenwerking aan om jou de volle mep uit je dagelijks leven te laten halen. Ik verwijs door waar mijn kennis en kunde ophouden en vraag je vaak ook om je arts te raadplegen bij serieuzere klachten.

Optimistisch

Met mijn optimisme zie ik mogelijkheden en verklein ik belemmeringen. Als persoon en therapeut probeer ik om mensen bewuster te maken van de positieve invloed die ze zelf kunnen hebben op hun gezondheid en welbevinden. Maar ik weet uit ervaring óók dat dit soms lastig is. Kleine aanpassingen kunnen een groot en langdurig effect hebben. Elke reis begint met de eerste stap.

Samenwerking

Ik werk samen met mijn cliënt, reflextherapie is teamwork; ik combineer mijn kennis en kunde met de expertise van de cliënt op de klachtbeleving. Samen komen we tot een effectieve en prettige behandeling en haalbare adviezen voor verdere ontwikkeling naar meer vitaliteit. Ook deel ik met collega-therapeut Wilma te Velde van Veldbloem Voetreflextherapie de praktijkruimte aan de Saffierlaan 10.

Werk samen met mij aan jouw vitaliteit!

Blijf niet op je tenen lopen, maar ga met je voeten van de vloer voor een duurzaam resultaat.

Of neem direct contact op voor een afspraak:

    Ik ben biomedisch geschoold en werkte als onderzoeksanalist ter ondersteuning van de ontwikkeling van antilichaam therapie tegen (uitbehandelde) kanker. Momenteel werk ik in deeltijd als kwaliteitsmedewerker in dezelfde branche en lever ik ondersteuning in levenskwaliteit als reflexzonetherapeut. Een leuke mix; beide activiteiten maken dat ik bezig ben op het vlak van reguliere acute geneeskunde en eigenhandig promotor ben van natuurgeneeskunde en preventie.

    Na gedane arbeid is het goed rusten. Dan wandel, fiets en ren ik graag in stad en natuur, ben ik parttime yogi, consuminderaar, dol op echt eten en bitterballen, rauwe cacaoholic, liefhebber van speciaalbier en af en toe op het bord een blij dier. Ik ben gek op lekker gezond eten en prop me vol met informatie daarover. Een tip die ik graag meegeef is de website en boeken van Rineke Dijkinga, (w)eet smakelijk!

    Volg mij op Social Media

    Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.