Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine.

Ik kreeg een telefoontje van Anne en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af. ‘Kun je me helpen?’ vroeg ze me.

Darmklachten

Ik leg uit dat de oorzaak van darmklachten vaak complex is en dat te weinig ontspanning en beweging, plus verkeerde voedingskeuzes meestal een grote rol spelen. Vaak kan voetreflexologie helpen bij spijsverteringsproblemen en de gevolgen daarvan, zoals vermoeidheid.

Reflexologie

Reflexologie gaat uit van het principe dat elk orgaan wordt gereflecteerd in je voeten. Tijdens een behandeling masseer ik reflexgebieden die in verbinding staan met bijvoorbeeld je darmen en hormoonklieren, zodat deze beter kunnen functioneren. Een ander belangrijk doel van een reflexologiebehandeling is ontspanning: een belangrijke, niet te onderschatten voorwaarde voor herstel.

Zelfherstellend vermogen

Ook kijk ik naar andere factoren die kunnen meespelen bij je klacht, zoals voeding, leefstijl en hoe jij je emoties beleeft. Dit kan zichtbaar zijn op je voeten. Reflexologie is een natuurgeneeswijze en hanteert dus een holistische aanpak. Een persoonlijke aanpak, welke je zelfherstellende vermogen stimuleert en die je laat ontdekken wat jouw lichaam en geest nodig hebben.

Minder medicatie

Anne merkte na een aantal wekelijkse behandelingen dat ze minder medicatie en kruidenthee nodig had voor haar darmwerking. Haar buik voelde minder opgeblazen en krampachtig. Daardoor slaapt ze nu ook beter en zit ze beter in haar vel.

Voor jou?

Heb jij last van lichamelijke klachten en wil je hier graag van af? Reflexzonetherapie kan je helpen bij:

  • Maag- of darmproblemen, rugpijn, spanningen, slaapklachten
  • Klachten als gevolg van hormonale disbalans: langdurige vermoeidheid, overspanning, stofwisselingsproblemen en cyclusklachten
  • Moeite met het nemen van rust. Er moet zoveel.

Reflexzonetherapie

De reflexzonetherapie kun je ondergaan bij Vitalista in Utrecht. Bij deze praktijk ben je aan het juiste adres voor al je lichamelijke klachten. Informeer eens of maak een afspraak!