Therapie

Vi-taal (bijvoeglijk naamwoord)

1. Voor het leven van groot belang
2. Krachtig, energiek

Vi-ta-li-se-ren (werkwoord) : bezielen, aanvuren, animeren, begeesteren, drijven, inspireren, leven geven aan

Als je ontspant, kun je gaan werken aan meer vitaliteit

Lichamelijke klachten en emoties zijn waardevol …als signaal van je lichaam om gezien en erkend te worden in wat je lichaam nodig heeft. Door jou! Maar het kan ook zijn dat jij je niet serieus genomen voelt met je (onbestemde) klacht.

Ervaar jij:

u
Gebrek aan energie of gezondheid beperkend je in het bereiken van wat je wilt
u
Maag- of darmproblemen, rugpijn, spanningen, slaapklachten
u
Klachten als gevolg van hormonale disbalans: langdurige vermoeidheid, overspanning, stofwisselingsproblemen, cyclusklachten
u
Rust nemen vind je lastig. Er moet veel. Of er is gewoon veel leuk.

En wil jij:

N
Win-win: actieve ontspanning plus het natuurlijk verlichten van klachten
N
Balans in buik en hormonen, veerkracht in je rug en bij spanningen
N
Aanvulling op reguliere behandeling of medicatie
N
Energieker dagelijkse uitdagingen aangaan
N
Sneller herstel na arbeid of sport
N
Vitaal blijven door goed voor jezelf te zorgen

“Als je energiepeil of lichamelijke klacht aan bijvoorbeeld buik, hormonen, hoofd of rug je hindert om waardevolle dingen te ondernemen, dan is het tijd voor een duurzame oplossing. Vitalista helpt je op weg naar een leven waarin lichamelijke (spannings)klachten je zo min mogelijk belemmeren om te doen waartoe jij je geroepen voelt. Naar jouw kunnen.”

Reflexologie en Therapie

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeskundige therapie, gebaseerd op reflexologie, die uitgaat van het principe dat het hele lichaam gereflecteerd wordt in de voeten (en gezicht, handen en oren).

Door het werken via de voeten, word je als hele mens geraakt. Door druk uit te oefenen met de handen op de reflexgebieden op de voet vindt stimulatie plaats van de doorbloeding en zenuwgeleiding in je hele lichaam en het bevordert je ontspanning.

“Ontspanning is de basis voor het bouwen aan je vitaliteit.”

Met een betere doorstroming kan je lichaam zijn functies beter uitvoeren:

Je lichaam zoekt van nature naar balans. Een dynamisch proces dat meegolft met wat je meemaakt, denkt, voelt, eet en doet. Als de balans langdurig ontbreekt, kun je ongemakken ervaren die zich lichamelijk en geestelijk kunnen uiten via diverse klachten.

Vitaliseer Jezelf, zorg voor jou

Vitalista vindt gezondheid je recht én je verantwoordelijkheid. Herstel van je klacht begint met rust. Reflexzonetherapie laat je doeltreffend en prettig rusten, ontspannen en herstellen, de basis waarop jij je vitaliteit kunt bouwen. Voet voor voet ontmoet jij jezelf en ontdek je jouw gebruiksaanwijzing om meer te kunnen doen van wat je wilt.

Bewustwording van je invloed

Ervaren resultaten na meerdere reflexologie behandelingen zijn vaak meer bewustwording van de behoeften van je lichaam en de effecten van je dagelijkse activiteiten op lichaam en geest. Deze kennis is goud waard en stelt je in staat invloed te hebben op je gezondheid. Want je kunt veel zelf. Vitalista geeft je daar een zet bij.

Een leven met pep komt niet altijd vanzelf

Een leven met pep komt niet altijd vanzelf en elk mens heeft zijn unieke gebruiksaanwijzing. Reflexzonetherapie heeft mij persoonlijk geholpen bij spanningsklachten die zich uitten via darmproblematiek, hormonale disbalans en rug(spier)klachten. In mijn praktijk help ik nu cliënten met vergelijkbare klachten om het optimale uit lichaam en geest te halen. Vooral het zorgen voor mijzelf is iets dat ik heb moeten leren, ondanks mijn goede theoretische kennis van het menselijk lichaam en hoe gezond te leven.

Met reflexologie heb ik een gereedschap in handen, hart en hoofd:

Handen: Met mijn handen behandel ik klachten via de voeten. De kern van mijn zaak. En ik bied steun bij het vinden van praktische handvatten voor vitaler leven.
Hart: Ik geef ruim aandacht aan de mens achter de klacht, op basis van een gelijkwaardige ontmoeting van mens tot mens.
Hoofd: Verstandig toegepaste reflexologie is een veilige en effectieve behandelmethode. Met mijn kennis en kunde ga ik onze samenwerking aan om jou de volle mep uit je dagelijks leven te laten halen. Ik verwijs door waar mijn kennis en kunde ophouden en vraag je vaak ook om je arts te raadplegen bij serieuzere klachten.
In de basis streeft elk lichaam naar zichzelf in balans houden. Soms lukt dit niet en heb je een zet nodig om beter voor jezelf te zorgen. Als je beter voor jezelf kunt zorgen, win je aan vitaliteit. Dan kun je meer genieten van de wereld waarin we leven en ook beter voor anderen zorgen.

Therapie

Je wilt echt aan de slag met je vitaliteit, direct of na een kennismakingsbehandeling:

Al mijn behandelingen zijn therapeutische behandelingen afgestemd op de klacht en die rekening houden met je vitaliteitswens. Een consult is inclusief bespreking, ongeveer 45 minuten massage, etherische olie afgestemd op je klacht en een kop kruidenthee of water. Je ligt tijdens de behandeling gekleed op een comfortabele behandeltafel. Ik behandel voet en onderbeen.
We hebben een uitgebreid gesprek over je gezondheid en vitaliteitswens via een medische- en leefstijlvragenlijst. Dit consult geeft een completer beeld voor een holistische aanpak: jij bent meer dan je klacht.
De behandeling duurt ongeveer 90 minuten
Ik stel na het 2e consult een behandelplan op en dat stemmen we af.

Afhankelijk van je wens, ernst van je klacht en je portemonnee heb je in totaal 5 tot 8 behandelingen nodig. De tijd tussen de behandelingen ligt tussen 1 en 3 weken. Bij afsluiting evalueren we de behandeling. Lees meer over effecten die je kunt ervaren.

Kosten Intake en vervolgbehandelingen €65,-

Na elk consult ontvang je een factuur. Deze kun je direct contant betalen of later overmaken. De factuur kun je zelf declareren bij je zorgverzekeraar Lees meer.

Ervaar de kracht van voetreflexologie

Blijf niet op je tenen lopen, maar ga met je voeten van de vloer voor een duurzaam resultaat.

Wil je meer informatie of een afspraak? Neem contact op met mij

  Veelgestelde vragen

  Bij welke klachten is reflextherapie zinvol?
  Bijna alle klachten reageren goed op reflexzonetherapie, omdat het je hele lichaam aanzet tot betere doorstroming, ontspanning en vervolgens zelfherstel. In alle gevallen kunnen klachten (tijdelijk) verminderen of verdwijnen, mede afhankelijk van de aard van de klacht en je leefstijl, plus je mogelijkheden deze aan te passen. Voetreflexologie is goed in te zetten bij bijvoorbeeld:

  • Darmklachten zoals obstipatie en PDS
  • Hoofdpijn
  • Hormonale klachten: spanningsklachten, stofwisselingsproblemen, vruchtbaarheidsproblematiek, menstruatie problemen (PMS), slapeloosheid.
  • Lymfedrainage, ook als reinigingskuur en om te ontgiften (detoxing)
  • Slaapproblemen
  • Spanningsklachten, overspannenheid, burn-out
  • Spierklachten en gewrichtsklachten aan rug, nek & schouders
  • Spijsverteringsklachten
  • (Langdurige) Vermoeidheid

  Informeer als je klacht er niet bijstaat, want reflexzonetherapie is er voor iedereen.
  De therapie is geen vervanging voor reguliere therapie of medicatie, maar kan er aanvullend aan zijn. Raadpleeg dus ook je huisarts in geval van aanhoudende en/of serieuzere klachten en overleg eventueel je wens tot aanvullende voetreflexzonetherapie.

  Ervaar de kracht van voetreflexologie

  Blijf niet op je tenen lopen, maar ga met je voeten van de vloer voor een duurzaam resultaat. Wil je een afspraak? Neem contact op met mij doorhet bovenstaande formulier in te vullen.

  Wat kunnen de effecten zijn?
  Je kunt je meer ontspannen of energieker voelen en mogelijk al verlichting van je klacht ervaren. Ook kun je loom zijn en mogelijke effecten ervaren van het in beweging komen van afvalstoffen. Zoals meer plassen, ontlasten, zweten, lichte hoofdpijn, vermoeidheid, emotionele ontlading en tijdelijke verergering van je klacht. Tekenen dat je lichaam bezig is met opruiming en herstel. Water is het universele oplosmiddel en transportmedium van je lichaam en vormt de basis van al je biologische processen. Drink het voldoende in de uren na een behandeling en eigenlijk altijd!

  Ben je bezorgd over wat je voelt en ervaart na een behandeling? Blijf niet met je zorgen lopen. Neem contact op met mij.

  Vergoeding en betaalwijze

  Een behandeling is altijd een therapeutische behandeling. Na de behandeling ontvang je een factuur, deze kun je contant betalen of later overmaken. Er is geen pinapparaat in de praktijk.

  Vitalista is lid van de VNRT, aangesloten bij de SCAG en als Registertherapeut BCZ® eveneens ingeschreven bij TCZ. Een behandeling wordt daarom meestal (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars indien je aanvullend verzekerd bent voor ‘alternatieve’ geneeswijzen. De factuur kun je zelf declareren bij je zorgverzekeraar. Neem bij het eerste bezoek een identiteitsbewijs en je zorgverzekeringspas mee. Voor een overzicht van de vergoedingen voor reflexzonetherapie zie www.zorgwijzer.nl/vergoeding/reflexzonetherapie.

  Hoeveel behandelingen?
  Afhankelijk van de ernst van je klacht heb je in totaal 5 tot 8 behandelingen nodig. Chronische klachten zijn niet acuut ontstaan en vereisen dus meer geduld. De tijd tussen de behandelingen ligt tussen 1 en 3 weken. Daarna zijn preventie en onderhoud je beste vrienden; bijvoorbeeld een ReVitalista behandeling.
  Hoe bereid ik mij voor?
  • Je maakt een afspraak, dit kan op maandag t/m vrijdag, ook in de avond. In overleg is in het weekend soms mogelijk.
  • Plan bij voorkeur geen andere natuurgeneeskundige therapie in de week van de behandeling; dit geeft je teveel prikkels om te verwerken.
  • Check eventuele vergoeding door je zorgverzekeraar. Een behandeling wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars indien je aanvullend verzekerd bent voor ‘alternatieve’ geneeswijzen. Neem bij het eerste bezoek een identiteitsbewijs en je zorgverzekeringspas mee. Voor een overzicht van de vergoedingen voor reflexzonetherapie zie zorgwijzer.nl/vergoeding/reflexzonetherapie.
  • Drink vooral op de behandeldag voldoende, minimaal 1,5 liter. Bij voorkeur water, maar kruidenthee en (vers!) vruchtensap tellen mee. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren en om mogelijke ervaringen daarvan als minder nadelig te ervaren.
  • Kom stipt op tijd, de praktijk heeft geen wachtkamer.
  • ‘Dress code’: je ligt met kleding aan op een comfortabele behandeltafel. Ook het onderbeen wordt gemasseerd, dus draag bij voorkeur een niet te strakke broek of rok
  Wanneer is een behandeling niet verstandig?
  Als je koorts hebt of een besmettelijke (voet)huidaandoening zoals ernstige voetschimmel, dan is het tijdelijk niet raadzaam om een behandeling te krijgen. In andere gevallen bespreken we tijdens het eerste telefonische of emailcontact of reflexologie mogelijk is.
  Openingstijden
  Behandelingen geef ik op maandag t/m vrijdag, ook in de avond. In overleg is in het weekend soms mogelijk. Wees stipt op tijd, er is geen wachtkamer. Ben je toch erg vroeg en laat het weer het toe, dan staat er een bankje langs de Kromme Rijn voor je klaar!
  Afzeggen
  Kun je onverhoopt niet komen, geef dit dan minimaal 24 uur tevoren door. Bij afzegging binnen deze termijn breng ik het afgesproken tarief in rekening.
  Ik kan slecht traplopen, wat nu?

  De praktijk aan de Rubenslaan bevindt zich op de vierde woonlaag. Als je slecht ter been bent, dan raad ik aan om naar locatie Saffierlaan te komen. Bij uitzondering kan ik je aan huis behandelen, na overleg (€ 15,- meerprijs).

  Over vertrouwelijkheid
  Vitalista is lid van de VNRT en als Registertherapeut BCZ® en eveneens ingeschreven bij TCZ. Een Natuurkundig Reflexzone Therapeut is gebonden aan wettelijke regels en aan de regels welke door de Beroepsvereniging in de reglementen van de vereniging zijn vastgelegd. Ik ga zorgvuldig om met vertrouwelijke persoonlijke en medische gegevens.