Vitaliseer Jezelf

Als je ontspant, kun je gaan werken aan meer vitaliteit

Lichamelijke klachten en emoties zijn waardevol …als signaal van je lichaam om gezien en erkend te worden in wat je lichaam nodig heeft. Door jou! Maar het kan ook zijn dat jij je niet serieus genomen voelt met je (onbestemde) klacht.

Ervaar jij:

u
Gebrek aan energie of gezondheid beperken je in het bereiken wat je wilt
u
Maag- of darmproblemen, rugpijn, spanningen, slaapklachten
u
Klachten als gevolg van hormonale disbalans: langdurige vermoeidheid, overspanning, stofwisselingsproblemen, cyclusklachten
u
Rust nemen vind je lastig. Er moet veel. Of er is gewoon veel leuk.

Dat kan ook anders!

En wil jij:

N
Win-win: actieve ontspanning plus het natuurlijk verlichten van klachten
N
Balans in buik en hormonen, veerkracht in je rug en bij spanningen
N
Aanvulling op reguliere behandeling of medicatie
N
Energieker dagelijkse uitdagingen aangaan
N
Sneller herstel na arbeid of sport
N
Vitaal blijven door goed voor jezelf te zorgen

Als je energiepeil of lichamelijke klacht aan bijvoorbeeld buik, hormonen, hoofd of rug je hindert om waardevolle dingen te ondernemen, dan is het tijd voor een duurzame oplossing. Vitalista helpt je op weg naar een leven waarin lichamelijke (spannings)klachten je zo min mogelijk belemmeren om te doen waartoe jij je geroepen voelt. Naar jouw kunnen.

Ervaar de kracht van voetreflexologie.

Blijf niet op je tenen lopen, maar ga met je voeten van de vloer voor een duurzaam resultaat. Lees hieronder meer over mijn methode

Reflexzonetherapie

Mijn gereedschap in handen, hart en hoofd waarmee ik aandacht, ontspanning en een zet aan jouw zelfherstellend vermogen geef is reflexzonetherapie. Dit is een manuele natuurgeneeskundige therapie, gebaseerd op reflexologie, die uitgaat van het principe dat het hele lichaam gereflecteerd wordt in de voeten (en gezicht, handen en oren). Door het werken via de voeten, word je als hele mens geraakt. Door druk uit te oefenen met de handen op de reflexgebieden op de voet vindt stimulatie plaats van de doorbloeding en zenuwgeleiding in je hele lichaam en het bevordert je ontspanning. Ontspanning is de basis voor het bouwen aan je vitaliteit. Met een betere doorstroming kan je lichaam zijn functies beter uitvoeren:

Zuurstof en bouwstoffen kunnen beter worden opgenomen, energie wordt optimaler benut, afbraakproducten vinden sneller hun weg naar buiten
Te zwak of te sterk werkende organen of systemen krijgen de kans om weer in balans te functioneren
Lichamelijke en emotionele klachten kunnen worden verminderd of opgeheven
Je lichaam zoekt van nature naar balans. Een dynamisch proces dat meegolft met wat je meemaakt, denkt, voelt, eet en doet. Als de balans langdurig ontbreekt, kun je ongemakken ervaren die zich lichamelijk en geestelijk kunnen uiten via diverse klachten.

Bewustwording van je invloed.

Ervaren resultaten van reflexologie behandelingen zijn vaak meer bewustwording van de behoeften van je lichaam en de effecten van je dagelijkse activiteiten op lichaam en geest. Deze kennis is goud waard en stelt je in staat invloed te hebben op je gezondheid. Want je kunt veel zelf. Vitalista geeft je daar een zet bij.

Jouw herstel.

Vitalista vindt gezondheid je recht én je verantwoordelijkheid. Herstel van je klacht begint met rust. Reflexzonetherapie laat je doeltreffend en prettig rusten, ontspannen en herstellen, de basis waarop jij je vitaliteit kunt bouwen. Voet voor voet ontmoet jij jezelf en ontdek je jouw gebruiksaanwijzing om meer te kunnen doen van wat je wilt.

Een leven met pep komt niet altijd vanzelf

Reflexzonetherapie heeft mij persoonlijk geholpen bij spanningsklachten die zich uitten via darmproblematiek, hormonale disbalans en rug(spier)klachten. In mijn praktijk help ik nu cliënten met vergelijkbare klachten om het optimale uit lichaam en geest te halen. Vooral het zorgen voor mijzelf is iets dat ik heb moeten leren, ondanks mijn goede theoretische kennis van het menselijk lichaam en hoe gezond te leven.

Met reflexologie heb ik een gereedschap in handen, hart en hoofd:

Handen: Met mijn handen behandel ik klachten via de voeten. De kern van mijn zaak. En ik bied steun bij het vinden van praktische handvatten voor vitaler leven.

Hart: Ik geef ruim aandacht aan de mens achter de klacht, op basis van een gelijkwaardige ontmoeting van mens tot mens.

Hoofd: Verstandig toegepaste reflexologie is een veilige en effectieve behandelmethode. Met mijn kennis en kunde ga ik onze samenwerking aan om jou de volle mep uit je dagelijks leven te laten halen. Ik verwijs door waar mijn kennis en kunde ophouden en vraag je vaak ook om je arts te raadplegen bij serieuzere klachten.

In de basis streeft elk lichaam naar zichzelf in balans houden. Soms lukt dit niet en heb je een zet nodig om beter voor jezelf te zorgen. Als je beter voor jezelf kunt zorgen, win je aan vitaliteit. Dan kun je meer genieten van de wereld waarin we leven en ook beter voor anderen zorgen.

Ervaar de kracht van voetreflexologie

Blijf niet op je tenen lopen, maar ga met je voeten van de vloer voor een duurzaam resultaat. Ik bied verschillende reflexologie behandelingen, afhankelijk van je wens:

Of neem contact op met mij voor een afspraak