Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine.

Een groot deel van alle kwalen heeft te maken met stress en spanning. Als je langdurig spanning ervaart, kunnen organen uit balans raken, wat uiteindelijk kan leiden tot klachten. Voetreflexologie kan je ondersteunen om van je spanning af te komen.

Stress

Hoe kan een massage van je voeten nu helpen tegen stress? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toch is het mogelijk. Op je voeten bevinden zich punten die corresponderen met organen, zenuwen en weefsels, zoals je spieren. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is deze vaak te voelen in de voet als spanning, die pijn kan doen of zich uit via verkleuring op de voeten.

Reflexzonethrapie

Door de reflexpunten te masseren, kan reflexzonetherapeut Krista Geestman energieblokkades opheffen, waardoor energie vrijer kan stromen en het lichaam de kans krijgt om zichzelf te herstellen. De doorbloeding verbetert, waardoor weefsels meer zuurstof krijgen, afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedingsstoffen de cellen beter bereiken. Bovendien zorgt een behandeling voor ontspanning in een periode waarin je voortdurend gespannen bent en steeds ‘in je hoofd’ zit. Je ervaart weer hoe het is om je lichaam te voelen en: een ontspannen geest maakt verstandigere keuzes voor jouw gezondheid!

Meer ontspanning

Ook wanneer je bijkomende klachten hebt zoals darmklachten, kunnen die goed verlicht worden met voetreflexologie. Het beste resultaat bereik je door een wekelijkse behandeling gedurende enkele weken. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen. Ook is het geen gek idee om regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, bij Krista langs te gaan om gewoon goed voor jezelf te zorgen en klachten te helpen voorkomen. Informeer eens of maak een afspraak!